Turbok til jul!

Boken «Norges beste tureventyr» er solgt i mer enn 3000 eksemplarer siden lanseringen i april i år. Det overgår våre villeste fantasier. Boken passer for alle uansett alder, erfaring og tilgang på utstyr. Nå er den også listet av Tanum som årets julegavetips!

Det var i oktober 2016, da vi var over halvveis i prosjektet «52 turer på 52 uker», at vi begynte å flørte med tanken om å gi ut vår aller første turbok. Vi pratet om at dagbøkene våre var sprekkeferdige av fine naturskildringer. At skuffen var full av bilder av reinsdyr og ryper, spisse fjelltopper med melisdryss, og irrgrønne eventyrskoger. Vi kontaktet Gyldendal forlag med en bokidé på tampen av 2016, og like etter signerte vi kontrakt for det som skulle bli boken «Norges beste tureventyr».

Vil du bestille boken? Det kan du gjøre her!

Boken tar deg med over spisse tinder i Jotunheimen, over Hardangervidda og Jostedalsbreen, gjennom Femundsmarkas dype skoger og til nærmarka der du bor. Boken gir detaljerte turbeskrivelser, som gjør det enkelt for deg å planlegge og gjennomføre din neste turopplevelse. Og den passer både for de som vil ta turen selv, og de som vil oppleve turen fra sofaen.

«Det aller beste er å få henvendelser fra folk som har lest boken og blitt inspirert til å dra på tur!»

Boken gir tips til turer i Vesterålen, deriblant til ei øy kalt Skogsøya. Reiser du hit, får du antakeligvis plassen for deg selv.

Boken beskriver turer alle kan klare, uansett alder, erfaring og tilgang på utstyr. Vi inkluderte noen tøffe turer, som turene over Jostedalsbreen og Hardangervidda, gjennom Femundsmarkas villmark og toppturene i Jotunheimen. Samtidig inkluderte vi også flere lavterskelturer, som overnatting i hengekøye på Oslokoller midt i uka. Gjennom 52/52-prosjektet erfarte vi nemlig hvor store naturopplevelser man kan få i naturen like bak huset. Boken viser godt hvilket type friluftsliv vi lever.

Frister det å overnatte i hengekøye? Boken gir tips til overnatting i hengekøye og turbeskrivelser til fine hengekøyeplasser.

I april 2017 fikk vi tilsendt den rykende ferske turboken for første gang, rett fra trykkeriet. Mellom to permer ligger drøssevis med inspirasjon til å oppleve Norges mektigste natur og vakreste turstier. Og det er så mye gøy som følger med det å utgi bok. Mest av alt er det rørende å få henvendelser fra folk som har lest boken og blitt inspirert til å dra på tur selv! Det er også stort for oss at boken selger så godt, at den står godt synlig i bokhandlene og nå også i juleutstillingsvinduer.

Vi håper du vil kose deg med boken «Norges beste tureventyr» i juleferien! Den kan bestilles her.