Tursøstre ute med ny bok!

Har du lyst til å legge byen bak deg og dra på kortreist overnattingstur i naturen? Norges første hengekøyebok utgis 24. april 2019. Boken beskriver 70 fine hengekøyeturer nær Norges 15 største byer! Her er turer for alle, under én time fra bysentrum.

Her kan du forhåndsbestille den nye boken vår KORTREIST!

Det er allerede 4 år siden vi kontaktet Gyldendal forlag med ideen om å utgi en bok om hengekøye- og teltturer nær Norges største byer. Over flere år har vi, i all hemmelighet, reist på kryss og tvers av Norge på jakt etter fine, korte turer der du kan overnatte i hverdagen. Det har vært et spennende, viktig og ekstremt tøft prosjekt å gjennomføre. Vi elsker boka, og tror den vil få mange til å velge bort sofaen til fordel for en natt i hengekøye i 2019.

Rett ved Oslo by finner du denne hengekøyeperlen

Alle Norges 15 største byer ligger ved en fjord eller et elveløp, og alle har skogsområder og koller med utsikt. Vi har fått sterke og intense naturopplevelser rundt alle byene, opplevd nærkontakt med dyrelivet, sovnet under stjernene og våknet til fuglekvitter. Boken har turer for alle, uansett alder eller tidligere erfaring, under én time fra bysentrum. Her får du tips til kortreist friluftsliv der du bor, og beskrivelse av ulike typer hengekøyer og nyttig ekstrautstyr – slik at du kan ta hengekøyeopplevelsen ett steg videre!

Nær Haugesund by kan du overnatte på denne utsiktskollen

Vi dro på mer enn 100 turer totalt, men alle havnet ikke i bok. Vi har møtt på utfordringer underveis, som skogbrann, forsøpling, drikkevannskilder, grunneierrettigheter, og lært mye om det å ferdes i bynær natur. Dette har vært en viktig del av jobben, som gjør at vi nå sitter igjen med 70 smellvakre turer som er kvalitetssikret og knallfine. Her kan du sove godt i hengekøye!

Like ved Bergen by venter denne panoramautsikten på deg

Fremover kommer vi til å dele erfaringene og tips med dere, og så håper vi selvfølgelig dere vil kjøpe boka! Det er den viktigste boka vi har skrevet, og kanskje den viktigste vi noen gang kommer til å skrive.

Håper dere liker boka!

Turklem fra Tursøstre

Turbyene i boka er Arendal, Bergen, Bodø, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Haugesund, Kristiansand, Moss, Oslo, Sandefjord, Skien, Porsgrunn, Stavanger, Sandnes, Trondheim, Tønsberg og Ålesund.

Kjøp boka her!