Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /customers/7/f/d/tursostre.no/httpd.www/wp-content/plugins/awesome-header/lib/utils.php on line 129 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /customers/7/f/d/tursostre.no/httpd.www/wp-content/plugins/awesome-header/lib/utils.php on line 129 Deprecated: Required parameter $message follows optional parameter $title in /customers/7/f/d/tursostre.no/httpd.www/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 1065 Soppsesongen er i gang! - Tursøstre

Soppsesongen er i gang!

I helgen fikk vi endelig muligheten til å gå en sopptur i marka. Det er alltid utrolig fint å ta med seg soppkurven og rusle innover i skogen. Titte ned mellom mosen, tråkke inn i en treklynge og nyte dagen.

Å gå på sopptur er en helt annen måte å oppleve naturen på. Vi følger aldri stien og går bare rett gjennom terrenget. På sopptur holder vi lavt tempo, går sakte for å titte etter soppen på skogbunnen. Noen ganger har de gjemt seg godt, mens andre ganger, viser de seg frem alt de kan.

Detaljene i naturen er enklere å få øye på når man er på sopptur. Her stikker to kantareller frem hodet.

Når vi vandrer slik i terrenget, føles skogen utrolig mye villere ut enn når vi følger stien. Ofte passerer vi steder der spindelvevet legger seg om kroppen, andre ganger finner vi spor etter dyr eller hører en storfugl lette ikke langt unna. Du er veldig tilstede i naturen når du rusler slik mellom trærne.

Åpne solfylte områder med mye blåbærlyng er, etter vår erfaring, sjelden gode soppområder. Dersom du skal ha gode sjanser for å finne sopp, er det lurt å legge turen inn under en treklynge, i et lite dalsøkk eller i moseterreng.

Det er lett å miste retningen når du går slik og titter med nesa ned mot skogbunnen, så det er lurt å være flere eller å ha med GPS.

Mamma kan mye om ulike typer sopp og det meste vi kan om sopp, har vi lært av henne. Vi har noen kjente sorter som vi har lært oss, som vi er sikre på og som vi plukker. Dersom vi er alene på sopptur, plukker vi gjerne sopper som kantareller, rødskrubb, piggsopp og steinsopp. Dersom mamma er med, utvider vi gjerne repertoaret, for da kan hun hjelpe oss om vi er usikre.

Noen av soppene, som denne røde, var vi usikre på. Vi trodde det var rød kremle, men lot den allikevel stå – for denne gang.

Ingenting smaker som skogsoppsuppe eller soppstuing når du har plukket soppen selv!

Vil du lese mer om tips til sopptur og hvordan du ser forskjell på de ulike sopptypene? Ta en titt på nettsidene til Norges sopp- og nyttevekstforbund.

God helg og god sopptur fra Hege & Stine!