Tips for god mat uten bål eller primus

Ekstraordinært bålforbud skaper trøbbel for matlagingen. Vi spurte følgerne våre på instagram om tips til god matlaging som ikke trenger bål eller primus. I helgen har vi testet tipsene. Her er flere smakfulle turmatfavoritter. Bon appetit!

– 1 –

Tortillalefse med laks eller spekeskinke

@susaher anbefaler dere å lage tortillalefser med kremost og salat, gjerne med laks eller spekeskinke. Vi i @tursøstre.no testet dette i helgen, og det var utrolig smakfullt og superenkelt å tilberede! Vi brukte kremost med urtesmak, spekeskinke og ruccolasalat. Lag gjerne tortillarullene helt ferdig hjemme. Så tar du med en kniv og skjærefjøl så du kan kutte rullene i mindre biter når de skal spises.

– 2 –

Kalde pannekaker

 @ingvild_hals anbefaler dere å ta med kalde pannekaker på tur, eventuelt lapper eller sveler. Hun anbefaler også å spise disse med brunost. Det høres skikkelig godt ut! Kalde pannekaker er også knallgodt med blåbærsyltetøy eller sukker. En klassiker!

Tortillalefse med kremost, ruccolasalat og spekeskinke er supergodt og enkelt på tur.

– 3 –

Tunfisk med pasta

@kariamaliev anbefaler dere å kombinere tunfisk fra boks med ferdigkokt kald pasta. Dette er lettvint og gir masse energi på turen! Vi i @tursøstre.no anbefaler at du tar med litt deilig saus eller dressing! Kanskje litt olivenolje, matfløte eller hermetiske tomater?

– 4 –

Eggerøre, spekemat og potetsalat

@kariamaliev anbefaler at du tar med eggerøre, spekemat og potetsalat. Et supersmart tips! Kombiner gjerne dette med @travel.hverdag.no sitt tips om å ta med en god salat, eller @heidikarinbolgvag sitt tips om å ta med flatbrød til spekematen! Vi i @tursøstre.no testet dette i helgen. Da kombinerte vi eggerøre med strandamør, cherrytomater og chorizo med ost. Sistnevnte steker du i ovnen før du drar. Nam!

Eggerøre med spekemat er en klassiker på tur

– 5 –

Suppe eller wienerpølser på termos

 Både @ingvild_hals og @maaridkb anbefaler at du tar med en termos med varmtvann på tur, og lager supper! Velg en ferdigpose med suppe fra butikken som kan blandes med varmtvann. Ta gjerne med litt krydder eller noen hakkede grønnsaker som kan pimpe opp suppen. @heidikarinbolgvag anbefaler deg å ta med drytech REAL turmat og blande med varmtvann. Det gir mye energi på tur! En klassiker er også å lage wienerpølser i varmtvann på termos. De litt større termosene egner seg best til det. Ta med varmtvann på termos hjemmefra og legg oppi pølsene 10 minutter før du skal spise. En skikkelig favoritt hos barna!

– 6 –

Ferdiggrillet kylling med salat

@ingvild_hals anbefaler dere å ta med en nystekt grillet kylling på tur. Det er et utrolig godt turmattips! Både smakfullt og veldig enkelt. Husk turbestikk, da denne kan bli rimelig klissete. Ta gjerne med litt godt tilbehør til kyllingen, for eksempel en deilig salat.

– 7 –

Taco i tortillalefser

@cecilieness anbefaler at du lager taco i tortillalefser før du drar på tur. Vi i @tursøstre.no spiser også veldig ofte taco på tur. Kutt opp grønnsaker og stek kjøttdeig på forhånd, før du ruller maten i tortillalefser og tar med på tur. @juliiekristin har en utrolig smart vri på tacovarianten! Hun anbefaler at man tar med en hjemmelaget salsa, i tillegg til kikkerter, bønner, ferdigkuttet tomat, løk, koriander og en pakke med tortillalefser. Nam!

Gjør klar tacolefser hjemme og ta med ut! Så lenge du ikke bruker rømme, holder disse seg en god stund i varmen.

– 8 –

Hjemmelaget frokostblanding eller kaldgrøt

@juliiekristin anbefaler dere å lage hjemmelaget frokostblanding som tas med på tur! Bland alt du liker i en stor bolle (f. eks. havregryn, linfrø, solsikkefrø, sesamfrø, salt, honning, kanel og litt juice og olje) og stek frokostblandingen i ovnen på lav temperatur. Husk å røre med jevne mellomrom. Perfekt til både korte og lange turer!

@rolfsnes og @tundratours anbefaler dere å lage frokost av havregryn, forskjellige frø og vikingmelk. Bland ingrediensene i pose, og hell deretter i en skål sammen med kaldt vann. Rør (pga vikingmelken) og la stå litt i skyggen før du spiser. @annebrei anbefaler at du tilsetter en klype salt, litt kanel og eventuelt litt honning. Strø gjerne også over litt nøtter, syltetøy eller bær. Vi i @tursøstre.no testet dette i helgen. Da smakte det spesielt godt med masse bær og appelsinbiter til.

Havregrynsgrøt er ofte med på tur, men hva med å lage en kaldgrøtsvariant med frø, tørrmelk, frukt og bær?

– 9 –

Pastasalat med feta

@ulloggronneskoger anbefaler at du lager pastasalat med feta, oliven, soltørkede tomater, kikkerter, mais og spinat. Alt dette kan lages hjemme og spises på tur! @oyeblikk1 anbefaler at du piller noen reker før du drar på tur og spiser disse når du kommer frem! Husk i så fall at reker må spises relativt kjapt, da de ikke holder seg særlig lenge. Best for korte turer!

Ferdigkokte egg er supert til frokost og lunch når bål og primus ikke er et alternativ.

– 10 –

Ost og kjeks

@ingvild_hals anbefaler deg å ta med ost og kjeks på tur når du skal kose seg skikkelig. For et godt tips! Vi i @tursøstre.no tar ofte med druer og cherrytomater, som passer ypperlig sammen med ost og kjeks. Salte kjeks er generelt veldig smakfullt når man er i aktivitet. Nam!

– 12 –

Sjokoladekake og boller

@ulloggronneskoger anbefaler sjokoladekake til dessert på tur! Sjokoladekake holder seg bra og smaker godt både på korte og lengre turer. En annen søt favoritt hos oss i @tursøstre.no er hjemmebakte boller! Det er energirikt, enkelt og kan spises som de er. Bruk gjerne litt havregryn eller grovt mel i deigen, eller reduser litt på sukkeret, dersom du vil gjøre bollene mindre søte. 

Boller er energirikt, enkelt og kan spises som de er.

God tur fra Tursøstre

Stine & Hege