10 fine teltplasser i Oslomarka

Drømmer du om å ta med venner eller familien på telttur, men har aldri helt visst hvor du skal starte? Her kommer våre tips til enkelt tilgjengelige teltplasser i Oslomarka. Inviter med noen du kjenner og avtal en overnattingstur allerede nå!

[Se nederst i saken for et kart over Oslomarka med mange flere tips til teltplasser!]

Våren er på vei. Solen varmer så vidt i ansiktet og skogbunnen er dekket av hvitveis. De siste dagene har det vært mye fint vær over hele landet, og det er varmere vær i vente! Det er med andre ord på tide å vekke frem turutstyret fra vinterdvalen, pakke sekken og komme seg ut i marka!

En teltovernatting i nærmarka, kan gi store opplevelser på veldig kort avstand. Det holder å gå noen titalls meter fra stien, så er du i en helt annen verden og kan være helt tilstede i naturen. Høre lyden av ivrige småfugler som er tilbakevendt fra varmere strøk. Kjenne lukten av tørr skogbunn som solen har varmet med tynne stråler. Se vårtegnene komme og se skogen våkne til liv etter en lang vinter.

Trenger du tips til hva du trenger på teltovernatting? Les: Uteovernatting for nybegynnere – slik starter du!

Pakk sekken og prøv en telttur i marka! Trenger du hjelp til å finne teltplasser, se om du finner en som passer i listen her. Alle teltplassene er lett tilgjengelige både med kollektivtransport og bil, og krever under 3 kilometer gange fra nærmeste parkeringsplass. Flere er tilgjengelige med sykkel eller barnevogn og alle ligger ved små, koselige vann i Oslomarka. Flere av teltplassene er populære og mye besøkt, men du finner ofte en fin plass for deg selv og familien allikevel. Ta en titt i kartet nederst i innlegget for å finne en teltplass i nærheten av der du bor!

Vil du ha flere tips til turer i Oslomarka og ellers i landet som passer for alle? Her kan du bestille boken «Norges beste tureventyr»

– 1 –

Igletjern i Østmarka

Parker på Bysetermåsan sør i Østmarka. Reiser du kollektivt, tar du buss mot Enebakk [550 Lillestrøm] og går av på Fjell (rv 155). Herfra er det 4,5 kilometer gange inn til Igletjern. Følg grusvei fra Bysetermåsan nordover mot Vangen Skistue. Etter en snau kilometers gange langs vegen passerer du Igletjern (234,9 moh.) på venstre side, idet veien dreier mer nordøstover. På flere sider av det lille vannet finner du fine teltplasser. Kan nås med barnevogn eller sykler!

– 2 –

Svartoren i Østmarka

Parker langs Rausjøveien på vei inn mot Bysetermåsan i Østmarka. Reiser du kollektivt, tar du buss mot Enebakk [550 Lillestrøm] og går av på Fjell (rv 155). Herfra er det 3 kilometer gange inn til vannet. Der veien passerer broen rett før Bysetermåsan ligger et vakkert, langstrakt, smalt og spennende vann, nemlig Svartoren. Langs vannets vestside ligger det flere teltplasser, både nærme bilveien, men også lenger innover. Følger du stien langs vannet 2 kilometer nordover, kommer du til en liten trekkbåt som kan ta deg over til andre siden av vannet.

– 3 –

Fagervann i Nordmarka

Ta bussen [51 Maridalen] til Skar (Oslo). Du kan også parkere på Skar i Maridalen. Herfra følger du grusveien oppover bakken til du møter på blåmerket sommerløype som tar deg vestover og deretter sørover til Fagervann. Hit kommer du ikke med barnevogn eller sykkel, men dette vakre vannet har flere muligheter for telting i området rundt vannet.

Vil du lese mer om hvilke turmuligheter som finnes rundt Oslo og ellers i landet?  Her kan du kjøpe boken vår «Norges beste tureventyr»

– 4 –

Øyungen i Nordmarka

Ta bussen [51 Maridalen] til Skar (Oslo). Du kan også parkere på Skar i Maridalen. Herfra følger du grusveien oppover bakken hele veien til du kommer til sørsiden av Øyungen. Her kan du velge å følge blåmerket sommersti både langs nord/øst siden av vannet og langs sør/vest siden av vannet. Det er mye plasser som egner seg godt for telting rundt Øyungen og siden plassen er relativt tilgjengelig med både barnevogn og sykkel, er plassen mye besøkt på finværsdager.

– 5 –

Aurevann i Lillomarka

Ta bussen [21 Grorud T] til Stig (Oslo). Du kan også parkere øverst i Årvollveien. Fra busstoppet følger du Årvollveien oppover bakken og passerer Isdammen på din høyre side. Fortsett videre innover i skogen og følg skilting mot Lilloseter. I stikrysset ca. 600 meter før Lilloseter velger du stien ned til høyre mot Aurevann. Rundt vannet er det mange nydelige teltplasser, og om kvelden er det ofte vakre solnedganger. Den siste helningen ned mot Aurevann er litt bratt, så turen egner seg best til fots. Med sykkel må du belage deg på å bære sykkelen det siste stykket. Turen er på ca. 6-7 km hver vei med en del oppover- og nedoverbakker.

– 6 –

Nedre Blanksjø i Nordmarka

Ta t-banen til Sognsvann stasjon, eventuelt parker på parkeringsplassen på Sognsvann. Herfra følger du langs lysløypa som går på østsiden av vannet som tar deg mot Ullevålseter. Etter en snau kilometer passerer du demningen og bekken som renner ned fra Svartkulp. Her skal du ta av fra lysløypa og følge grusstien til høyre mot Hammeren. Etter totalt 1,5 kilometer ser du Nedre Blanksjø på venstre side. Rundt det lille vannet ligger flere teltplasser. Hit kommer du med både barnevogn og sykkel. Her finner du også Oslos Geografiske midtpunkt, som er markert med et lite monument.

– 7 –

Lille Åklungen i Nordmarka

Ta t-banen til Sognsvann stasjon, eventuelt parker på parkeringsplassen på Sognsvann. Herfra følger du langs lysløypa som går på østsiden av vannet som tar deg mot Ullevålseter. Etter en snaue to kilometer, og etter at du har passert nordenden av Sognsvann, går det en blåmerket sti til venstre som tar deg opp mot Lille Åklungen. Husk at du skal av grusstiene rundt Sognsvann og inn på sti her, du skal ikke følge grusstien som tar deg rundt vannet og sørover igjen. Følg blåmerket sti oppover bakkene og etter totalt 3 kilometer er du fremme ved dette idylliske vannet. Langs vannets østside ligger flere fine teltplasser. Vannet kan også nås med barnevogn eller sykkel dersom du følger grusvei langs Sognsvanns vestside, under høyspentmastene og oppover langs Pinabekken mot Lille Åklungen. Husk at det er mye oppoverbakke så her må det trilles!

– 8 –

Østernvann i Bærumsmarka

Østernvann er et mye besøkt og lett tilgjengelig vann i Bærumsmarka. Vannet kan nås både via sti, men også på trillevei fra øst. Ta tbanen til Eiksmarka eller Ekraveien stasjon og gå opp mot Fossum på nordsiden av Griniveien. Alternativt kan du ta buss [235 Fossum] og gå av ved Fossumbanen. Ved Fossumbanen starter merket sti som tar deg oppover mot Østernvann. Ønsker du å trille inn til vannet, kan du følge Fossumveien nordover fra Fossum og videre vestover inn gjennom skogen. Vil du ha en litt lengre tur, kan du følge stien tre kilometer videre nordover fra Østernvann og opp til Åbortjern, her er det også fine teltplasser.

– 9 –

Blåfjellhytta i Kjekstadmarka

Rett nedenfor Blåfjellet i Røyken, ligger et fint turområde med muligheter for telting rett i nærheten av parkeringsplassen. Fra Heggedal følger du Underlandsveien sørover til du kommer til Plankedalsveien. Det går kjørbar vei helt opp til Blåfjellhytta og følger du stien oppover bak hytta, ligger det fine teltplasser med utsyn mot Oslofjorden like bak.

– 10 –

Lutvann i Østmarka

Lutvann har en stor plass i mange Østmarkatraveres hjerter. Ikke uten grunn. Vannet er lett tilgjengelig og bare en kilometers rusletur fra boligbebyggelsen ligger det idylliske vannet. Du kan parkere ved Lutvannleiren og gå én kilometer inn til nordenden av vannet. Her finner du flere teltplasser. Ønsker du en litt lenger tur, fortsetter du oppover åsen mot øst og følger stien videre til Lauvtjern. Ønsker du en kortere tur, er Ulsrudvann et fint alternativ bare noen titalls meter fra parkeringen.

Har du gode tips til fine teltplasser i Oslomarka? Eller har du kanskje skrevet om det på egen blogg? Del gjerne i kommentarfeltet!

7 thoughts on “10 fine teltplasser i Oslomarka

 1. Takk for fine tips, vi har vært noen av stedene, men trengte noen tips til flere steder 🙂

  • Så hyggelig å høre fra deg, Kamilla!
   Det er ofte nyttig å få litt tips så man oppdager nye steder. Før endte vi veldig ofte opp på de samme stedene gang etter gang, men det er jo så mye forskjellig å velge i! Ha en god turhelg!

 2. Hei! Takk for tips til mange fine plasser, har vært på flere av dem. Det ser ikke ut til at dere har vært på Krokskogen, det vil si i området ved Storflåtan. Det kan også anbefales – parkere ved Damtjern, sykle på grusveier inn mot Storflåtan og Vesleflåtan eller ned mot Nordre og Søndre Heggelivann. Eller gå på stier. Her er det mange fine teltplasser og spennende topper, for eksempel Oppkuven med et flott utsiktstårn.

  • Hei Hans! Tusen takk for tips! Det høres kjempefint ut! Er det fine teltplasser ved alle vannene du nevner? Vi legger inn i kartet slik at Krokskogen også er representert:)

   • Hei, ja det er fine teltplasser på rekke og rad på nordsiden av Storflåtan, og flere litt mer skjulte perler ved Vesleflåtan. Disse ligger bare to-tre kilometer på flat grusvei fra parkeringsplassen ved Damtjern. Også ved Nordre og Søndre Heggelivann er det mange fine plasser.

 3. Hi,
  I need some information about the campsite close to the lake Fagervann in the nordmarka. Are there any hats to rent? Because we are hiking without a tent. Thanks for an answer.
  Astrid

  • Hi Astrid! There are unfortunately no huts by Fagervann. The closest place to stay indoors would perhaps be Tømtehyttene, which is a no-service cabin owned by The Norwegian Trekking Association. You can find more information about membership and their cabins here; https://english.dnt.no/.
   If you would like to read more about the cabin Tømtehytta, see here: https://www.ut.no/hytte/3.2047/
   Warm regards, Hege & Stine

Comments are closed.