Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /customers/7/f/d/tursostre.no/httpd.www/wp-content/plugins/awesome-header/lib/utils.php on line 129 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /customers/7/f/d/tursostre.no/httpd.www/wp-content/plugins/awesome-header/lib/utils.php on line 129 Deprecated: Required parameter $message follows optional parameter $title in /customers/7/f/d/tursostre.no/httpd.www/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 1065 Om Tursøstre - Tursøstre

Om Tursøstre

Tursøstre.no ble etablert i 2015 av oss, søstrene Stine og Hege Schultz Heireng.

Vårt mål er å inspirere flere til å bli glad i naturen, og til å ville ta vare på den. I 2018 gjennomførte vi over 100 kortreiste turer nær Norges 15 største byer, som ble til boken «Kortreist» utgitt på Gyldendal forlag i 2019. I 2016 gjennomførte vi turprosjektet 52 overnattingsturer på 52 uker. For prosjektet vant vi prisen Årets Villmarking 2017, og ble nominert til prisen Årets Nye Eventyrer 2016. Vi ble også tildelt den prestisjetunge Friluftslivsprisen 2017 live på TV2 God morgen Norge. I 2017 ga vi ut boken «Norges beste tureventyr» på Gyldendal forlag. Vi jobber nå med vår tredje turbok, som får utgivelse i 2021. Vi holder foredrag, skriver kronikker, bidrar i tv- og radioprogrammer og poster jevnlig bilder og videoer på facebook og instagram for å inspirere flere til å bli glad i friluftsliv. Vi har ingen sponsoravtaler.

Vi er opptatt av å formidle at friluftsliv passer for alle, uavhengig av alder, økonomi eller tidligere erfaring. Det er aldri for sent å bli glad i friluftsliv. Gjennom nærturprosjektet i 2016 ble vi kjente ambassadører for det kortreiste friluftslivet, det vi kaller nærmarkslivet. Vi ønsker å vise at det går fint an å integrere friluftslivet til å bli en stor del av hverdagen, selv om man er i full jobb og har familie. Ta med en hengekøye inn i skogen etter jobb midt i uka, overnatte under stjernene, og dra rett på jobb neste morgen med roser i kinnene. Vi har erfart at naturopplevelsene kan bli like intense i naturen like bak huset.

Les også om Tursøstre i media.

Turprosjektet «Kortreist», 2018-2019

I 2018 gjennomførte vi over 100 turer nær Norges 15 største byer. Vi ville utforske nære turområder der folk bor, for å finne konkrete turdestinasjoner å anbefale for dagstur og overnattingstur. De 70 fineste turene havnet i boken «Kortreist«, utgitt i mai 2019. Vi har blitt helt slått i bakken av naturen rundt byene! Og funnet ut at alle Norges største byer er omringet av skogsområder, ligger ved en fjord eller elveløp, har rikt dyreliv, og fantastiske hengekøyekoller med utsikt.


Søstertur til Prins Oscars utsikt i 2018, en bynær og kortreist kolle rett ved Drammen, som fikk bli med i Kortreist-boka.

Turprosjektet «52 turer på 52 uker», 2016-2017

I 2016 gjennomføre vi turprosjektet 52 overnattingsturer på 52 uker! Vi ville bli bedre kjent med nærmarka, dra på overnattingsturer i telt, hengekøye, hytte og under åpen himmel. Vi ville teste hvor mye friluftsliv vi kunne få oppleve mens vi samtidig var i jobb. De fleste turene gikk vi sammen, men vi inviterte også med oss mange fine turfolk underveis. Vi ble kjent med nye fjell og nye stier, teltet ved nye tjern, så naturen og årstidene forandre seg, og var ute så mye det lot seg gjøre i løpet av ett år. Målet: Et friluftsliv i hverdagen. 52/52-prosjektet ble startskuddet for Tursøstre.

To fornøyde Tursøstre på toppen av Storsmeden forsommeren 2016. Tur #19 av 52