10 smarte ting vi ofte har i tursekken

For oss som ikke er gramjegere er det noen ting i sekken som vi bare elsker. De gjør rett og slett turlivet enklere, morsommere eller mer komfortabelt! Tingene er ikke alltid nødvendige, men har en tendens til å bli med oss på tur allikevel.

– 1 –

 Vanntett pakkepose

Når regnet øser ned og du vil holde kamera og dunjakka tørr, eller når du er ute og padler. Egner seg også godt som pute, ved å stappe ullgenseren i om natten. Vi bruker disse pakkposene, men det finnes flere ulike varianter. Husk regntrekk til sekken dersom det er fare for ruskevær.

image

– 2 –

Eggholder
Disse er geniale for å hindre at eggene knuser, og er veldig ofte med oss på tur. Egg har lengre holdbarhet enn folk tror, og gjør seg godt i for eksempel omelett, tomatsuppe eller browniekake. Våre er fra XXL, men de selges forskjellige steder.

Egg er super turmat
Egg er super turmat

– 3 –

 Miljøvennlig oppvaskmiddel med skurepute
På korte turer tar vi oppvasken ved å bruke mose/busker og vann, fordi vi uansett snart skal ta oppvasken ordentlig hjemme. Ved flere utenetter i strekk bruker vi en liten dispenser med miljøvennlig oppvaskmiddel og en skurepute, som bidrar til å løse opp fettet, selv med kaldt vann. Det gjør oppvasken superenkel!

Lurt å ha med i sekken på langtur!
Lurt å ha med i sekken på langtur!

– 4 –

 Footprint til teltet

En footprint er en bunnduk som festes under inner- og ytterteltet. Den hindrer at fukt og kondens fra våt bakke finner veien inn i innerteltet, og gjør at ryggsekkene og fjellstøvlene slipper å ligge på våt bakke i ytterteltet. Vi bruker denne bunnduken, men husk at footprinten skal være tilpasset ditt telt.

Har du lyst til å lese våre tips til overnatting i hengekøye? Ta en titt her

– 5 –

Caps
Når myggen surrer rundt hodet ditt, men det er for varmt å gå med lue, er det lurt med caps. Også fint når det regner, så slipper du å bli våt i håret og få regn i ansiktet. Hvis myggen er aggresiv er capsen også godt egnet med myggnetting, siden capsen holder nettingen bortefra ansiktet. For vår del var caps uunnværlig i Femundsmarka i sommer.

Turcapsen ble med til Rondane
Turcapsen ble med til Rondane

– 6 –

Ørepropper
Når vinden blafrer i teltduken gjennom natten og du ikke får sove. Gi øreproppene fast plass i ei lomme i inneteltet, eller i lomma i soveposen. Ørepropper er også supre dersom tursøsteren din snakker i søvne:)

– 7 –

Duct-/gaffa-tape rundt termosen
Hvis noe blir ødelagt eller skadet på turen har vi alltid duct-tape surret rundt termosen. Dette kan f.eks. brukes hvis du får hull i regntøy eller sekk. Du slipper å ta med hele rullen, og får den enkelt av termosen.

Ducktape rundt termosen er utrolig kjekt og noe du garantert får bruk for
Ducktape rundt termosen er utrolig kjekt og noe du garantert får bruk for

– 8 –

Karabinkrok på sekken
Med en karabinkrok på sekken kan du lett feste snyltekoppen, kartmappen, kameraet, eller den våte ulltrøya. Alternativt kan det være lurt å ha med litt tau, for eksempel flaggline eller bagasjestopper, for å stramme tarpen eller feste utstyr til sekken.

Fest en karabinkrok på sekken, da har du alltid et sted å henge fra deg noe.
Fest en karabinkrok på sekken, da har du alltid et sted å henge fra deg utstyr du trenger å ha tilgjengelig.

– 9 –

Sammenleggbart vaskevannsfat
Personlig hygiene får sjelden førsteprioritet på tur, og dermed blir det desto mer fantastisk når vaskevannsfatet tas frem. Bort med jord under neglene og lukten av myggmelk for en stund. Denne får kun bli med oss på lengre turer, og hvis det ikke er tjern/bekk i nærheten. Den er også super å ta oppvasken i, spesielt dersom du ønsker å bruke litt varmt vann.

– 10 –

Et must for turjenter: Ull-bh og ull-truse
Undertøy av ull er et must for oss på tur. Det holder kroppen varm, er behagelig, nesten selvrensende og tørker fort selv om det blir vått. Vi har god erfaring med Aclima Sports Top. Husk at alt må bæres på tur, og da kan man ikke ta med hele truseskuffen. Et tips er heller å ta med noen truseinnlegg.

Husk også at du skal bære sekken hele turen! Vurder derfor fra tur til tur hva du velger å ta med av ekstrautstyr?☀️ God tur!

Unn deg litt luksus, men husk at du skal bære sekken hele turen også!

Hva pleier du å ha med av smarte ting i din tursekk? 

8 thoughts on “10 smarte ting vi ofte har i tursekken

  1. Kjekt med eggholder, men du får med mer egg som tar mindre plass om du klekker eggene i en liten flaske:)

    • Takk for smart tips! Ja det er jo genialt hvis du vil spare plass og slippe å bære med deg eggeskall hjem igjen:)

    • Hvis du «klekker» eggene i en liten flaske, må du være en meget treffsikker høne med spesielt behov. Kakker du eggene og heller de i en liten beholder, er det derimot sikkert lurt. 🙂

    • Når det kommer luft til eggene vil de råtne fort. Å få svert Kort holdbarhet. Så det egner seg ikke på langtur.

  2. På langtur har jeg med en liten trakt til å helle bensin fra kanne til flaska på brenneren og evt en trakt til å helle kokende vann fra kjele til flaske hvis jeg ikke har kaffekjele. Har merket traktene med «bensin» og «vann» ☺️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *