Om Tursøstre

Hege og Stine Schultz Heireng lever et aktivt friluftsliv og vil inspirere deg til å gjøre det samme!

Jentene bak Tursøstre

Tursøstre.no ble etablert høsten 2015 av oss, søstrene Hege og Stine Schultz Heireng.

Vårt mål er å inspirere barn og voksne til å bli glad i naturen, og til å ville ta vare på den. I 2016 gjennomførte vi turprosjektet 52 overnattingsturer på 52 uker. Vi ville teste hvor mye friluftsliv vi kunne få oppleve mens vi samtidig var i full jobb. For prosjektet vant vi prisen Årets Villmarking 2017, og ble nominert til prisen Årets Nye Eventyrer 2016. I 2017 ga vi ut boken “Norges beste tureventyr” på Gyldendal forlag. Vi har den siste tiden holdt flere foredrag om naturopplevelser og om å krysse dørterskelen. Vi poster jevnlig bilder og videoer på facebook og instagram for å inspirere turferskinger og ringrever til å finne turgleden i nærmarka og villmarka. I juni 2017 ble vi tildelt den prestisjetunge Friluftslivsprisen 2017 live på TV2s God morgen Norge. I 2018 gjennomførte vi over 100 kortreiste turer nær Norges 15 største byer, som ble til boken “Kortreist” utgitt på Gyldendal forlag i 2019. Vi holder foredrag, skriver kronikker og bidrar i tv- og radioprogrammer om kortreist friluftsliv og hengekøyeovernattinger.

Vi er en del av Team Bergans og de Bergansproduktene du ser på nettsiden her er sponset av Bergans.

Ekspedisjon over dørstokken

Stadig flere drømmer om å bestige de høyeste toppene, gå de lengste skiturene, klatre de bratteste hengene, og padle de heftigste elvene. Vi har også blitt revet med på turer og opplevelser som gir en følelse av mestring og adrenalin, men med årene har vi allikevel blitt mer opptatt av det rolige friluftslivet. Å våkne etter en natt i telt, høre regndråpene på teltduken, kjenne lukten av nykokt kaffe på bålet, og se morgendugg hvile på bladene i tiden før solen vekker verden rundt oss.

Vi er opptatt av å formidle at friluftsliv passer for alle, uavhengig av alder, økonomi eller tidligere erfaring. Det er aldri for sent å bli glad i friluftsliv. Gjennom 52/52-prosjektet i 2016, og Kortreist-prosjektet i 2018, har vi blitt ambassadører for det kortreiste friluftslivet, det vi kaller nærmarkslivet. Vi ønsker å vise at det går fint an å integrere friluftslivet til å bli en stor del av hverdagen, selv om man er i full jobb og har familie. Ta med en hengekøye inn i skogen etter jobb midt i uka, overnatt under stjernene, og dra rett på jobb neste morgen med roser i kinnene. Vi har erfart at naturopplevelsene kan bli like intense i naturen like bak huset. Prøv det du også!

På nettsiden kan du lese om enkle og krevende turer, i nærmarka og villmarka, med og uten barn. Du vil få nyttige tips om utstyr, pakking, turmat og mye annet. I tillegg kan du lese om dagsaktuelle friluftssaker og ting som opptar oss under “Våre meninger”.

Håper vi kan inspirere DEG til å oppleve mer friluftsliv og turglede i hverdagen!

Les også om Tursøstre i media.

Turprosjektet 52 turer på 52 uker

I 2016 gjennomføre vi turprosjektet 52 overnattingsturer på 52 uker! Vi ville bli bedre kjent med nærmarka, dra på overnattingsturer i telt, hengekøye, hytte og under åpen himmel. Vi ville teste hvor mye friluftsliv vi kunne få oppleve mens vi samtidig var i jobb. De fleste turene gikk vi sammen, men vi inviterte også med oss mange fine turfolk underveis. Vi ble kjent med nye fjell og nye stier, teltet ved nye tjern, så naturen og årstidene forandre seg, og var ute så mye det lot seg gjøre i løpet av ett år. Målet: Et friluftsliv i hverdagen. 52/52-prosjektet ble startskuddet for Tursøstre.

To fornøyde Tursøstre på toppen av Storsmeden forsommeren 2016. Tur #19 av 52
(Visited 9 667 times, 1 visits today)