Snarvisitt i høstskogen

Høsten er kommet for fullt. Det betyr flotte farger, fine blader og frisk luft. En perfekt anledning til å dra på telttur med barna.

Målet for helgen er å ha det hyggelig på telttur. Målet er ikke antall kilometer, høydemeter eller svetteperler. Målet er naturopplevelser, fine øyeblikk og å skape gode minner med barna. Derfor ligger dagens teltplass 200 meter fra veien. Akkurat passe lengde for små føtter.

Høstbladene knaser under føttene våre i det vi går bortover stien. Vi kjenner solstrålene varme, men ikke så mye som den har gjort tidligere. Det er meldt strålende vær i helgen, og med et mål om å ha 52 overnattingsturer på 52 uker, kan vi ikke kaste bort en helg med finvær på å sove hjemme i sengen! Derfor rusler vi nå innover i skogen rett ved Sollihøgda vest for Oslo, fornøyde med å kunne tilbringe tid i småskogen sammen med barna.

Her kan du lese om våre tips til uteovernatting for nybegynnere!

La barna hjelpe til med å sette opp teltet! Garantert god stemning.
Teltplassen vår: midt i mellom ingenting, og helt perfekt.

Vi håper på å finne en teltplass hvor vi kan ha utsyn mot horisonten vestover. Solnedgangene om høsten er så fine, og vi vil gjerne være tilskuere. Vi følger stien vest for Tjernslitjernet og tar oss den tiden vi trenger. Vi finner et klatretre og prøver det. Vi finner blomster, høstblader og leter etter snegler. Midt i letingen finner vi teltplassen vår. En liten åpen plass i den tette skogen. Vi får ikke utsikt eller et spesielt godt egnet underlag, men her stopper vi og bestemmer oss for at vi skal bo i natt. Teltplassen ligger på vår egen lille kolle med både overmodne blåbær, klatretrær og spor etter elg. Mer enn nok for å samle minner.

Her kan du lese våre tips til overnatting i turistforeninghytte med småbarn

Bålstekte pannekaker med blåbær.
Bålstekte pannekaker med blåbær.

Vi samler tørre kvister og grener, tenner bål og steker pannekaker med nyplukkede blåbær. Vi leser bok, balanserer på rotvelter og går småturer rundt teltplassen. Når kvelden nærmer seg, og solen farger skyene rosa, kjenner vi raskt hvordan temperaturen faller. Vi tar på luer, spiser kveldsmat, drikker kakao og kryper i soveposene.

Natten kommer og stjernehimmelen utenfor teltet er fantastisk vakker. Kvelden er stille og luften er frisk.

Takk, høstskogen, for et fint og vakkert besøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *