Derfor bør du besøke Femundsmarka nasjonalpark

Vi har lagt vår elsk på naturområdet rundt Femunden. Kanskje er det Norges aller flotteste og villeste naturområde.
Her er 10 grunner til at vi elsker Femundsmarka.

– 1 –

Solnedgangene

Når solen tar kvelden fargelegges hele landskapet rundt i de mest utrolige farger. I kontrast med høye furukjemper og blikkstille vann vil en tur i Femundsmarka gi deg de vakreste solnedganger du har sett. I tillegg er det gode muligheter for å få måneskinn og stor stjernehimmel.

Solnedgang like ved Nordvika

– 2 –

Dyrelivet

Mulighetene er gode for å oppleve dyrelivet på nært hold. I Femundsmarka er det observert både jerv, gaupe, elv, bjørn, rype, elg, reinsdyr, bever og mye annet. Du kjenner en veldig tilstedeværelse når du vandrer gjennom Femundsmarka og oppdager ferske spor og lytter etter dyr i nærheten. Jo lengre på tur – jo større mulighet til å oppleve noe av dyrelivet.

Denne rypa traff vi på like vest for Volsjøan

– 3 –

Kanopadling og packraft

Femundsmarka har et enormt elvesystem som gjør området til et eldorado for kanopadlere. Flere av de store vassdragene gjør store naturområder tilgjengelig med flytende fremkomstmiddel.

– 4 –

Fiskevann

Fiskere har søkt mot Femundsmarka til alle tider og det er ikke uten grunn. Det omfattende elvesystemet gir gode muligheter for å få storfisk på kroken og utvalget av fiskevann er helt formidabelt.

Kveldsfiske i Nedre Muggsjøen

– 5 –

Villbær

Det bugner av bær i Femundsmarka, blant annet blåbær og multer, så her er det bare å forsyne seg av naturens matfat. Stek pannekaker på bålet og spis med nyrørte blåbær til.

Multebær like ved Svartsjøen

– 6 –

Jakt.

Femundsmarka er et fantastisk område for jegere som vil oppleve små- eller storviltjakt. Skal du tilbringe lenger tid i området, kan matfatet utvides med selvskutt mat.

– 7 –

Villmarksfølelsen

Det er noe helt unikt ved å tilbringe tid i naturområder som dette, stor flott villmark som bare ligger og venter på besøk. Omfanget av urørte områder og umerkede tråkk er enormt og gir både villmarkinger og turspirer store naturopplevelser.

Kveldsutsikt ved Nedre Roasten

– 8 –

Naturskjønne omgivelser

Det er et usedvanlig pent område, mye lys og utsikt, åpen furuskog, kupert men samtidig lett å ta seg frem, mye luft og utsyn med liten innsats. Nettverket av oppmerkede stier og urørt villmark gjør at Femundsmarka har noe for enhver smak.

– 9 –

Avrundede fjelltopper med fantastisk utsikt

På begge sider av sjøen Femunden står avrundede fjelltopper som gir fantastisk utsikt over de store naturområdene til alle årstider. Toppene er ikke teknisk krevende og du skal ikke mye opp i høyden før du får utsyn mot vakre Femundsmarka.

Utsikt over naturområdene fra avrundede topper. Her fra Skjedbrofjellet på svensk side.

– 10 –

Nysgjerrighet

Hvorfor snakker alle så varmt om Femundsmarka? Finn det ut selv! 🙂

Les mer om vår vandring gjennom Femundsmarka nasjonalpark i boken Norges beste tureventyr!