Del turopplevelsene dine med #nærmarksliv!

Du trenger ikke reise langt avgårde for å oppleve storslått nærmarksliv. Turopplevelsene er like intense i naturen like bak huset ditt.

I 2016 var vi på 52 overnattingsturer på 52 uker. Hele 35 av overnattingsturene gikk til nærmarka. Et nærmarksliv handler om å bruke naturen i nærheten av der du bor. Tilberede middagen ute i naturen, overnatte på en plass du vanligvis bare går på dagstur til, sove i telt eller hengekøye midt i uka. Vi har ofte tuslet opp i skogen bak huset etter jobb. Der har vi sovnet under stjernene, spist frokost med soloppgangen i fjeset, og dratt rett på jobb igjen neste morgen. De store naturopplevelsene måles ikke nødvendigvis i antall kilometer eller høydemeter.

Vi har lært at et aktivt friluftsliv fint lar seg kombinere med et ordinært liv med familie og jobb.

Del dine hverdagsøyeblikk i nærmarka med oss andre ved å bruke #nærmarksliv!

En forsommerkveld i fjor tok vi turen til et sted vi ikke hadde vært før. Bare noen få kilometer inn i Østmarka utenfor Oslo, ligger Tjuvstuåsen. Morgenen etter våknet vi til varm sommertemperetur, rolig vind, utsikt mot Øyeren og svak susing i tretoppene. Nærmarkslivet har overrasket oss gang på gang!

Vil du lese om flere hverdagseventyr i hengekøya, kan du kjøpe boken vår Norges beste tureventyr her!

Her er noen flere eksempler fra vårt nærmarksliv i fjor:

Inn i skogen med hodelykt på kvelden og våknet opp til denne utsikten ved Fagervann neste morgen. Midt i brytningstiden mellom høst og vinter.
Uteovernatting i nabobygdas nærmark. Lyset fra byen gir himmelen et helt spesielt lys.
Vi har ikke gått mange meterne fra skogkanten før vi fant denne fine teltplassen. La barna hjelpe til med å sette opp teltet! Det er alltid stas å få være med på å ordne i stand teltplassen!
Fra hengekøya ved lille Åklungen. Solen kryper sakte nedover trærne på vannets vestside. Vi ligger i hengekøyene tidlig morgen og drikker en kopp te før vi skal på kontoret.
Skøytetur er kjempegøy. Bruk naturområdene der du bor!

 

Del dine naturopplevelser fra naturen i nærheten av der du bor ved å bruke #nærmarksliv! Vi gleder oss til å se de fine hverdagsøyeblikkene!

Turklem fra Hege & Stine