8 grunner til å dra på tur i Vesterålen

Vesterålen rommer et øyrike som kanskje er det vakreste i Norge. Og akkurat nå bader fjellene i midnattssol. Har du fremdeles ikke besøkt Vesterålen? Her er 8 grunner til å gjøre nettopp det!

– 1 –

Midnattssolen

Lite kan måle seg med netter der midnattssolen farger nordlandsfjellene i nydelige farger av lys oransje. Når sommerdagene bare varer og varer. I områder nord for polarsirkelen, i perioden mellom vårjevndøgn og høstjevndøgn, skinner midnattssolen. I Vesterålen kan du oppleve den i juni og juli. Antallet dager med midnattssol øker jo nærmere polpunktet du befinner deg. Da kan du gå fjellturer og fiske midt på natten under solstrålene, og sitte ute om kveldene og nyte utsikten.

– 2 –

Utsikten fra fjellene

Fra toppen av fjellene i Vesterålen får du fantastisk utsikt over øyriket, dype fjorder og storhavet, men også grønnkledde skogsområder og langgrunne sandstrender. Øyriket har mer enn 150 merkede turstier og her er noe for enhver smak. De spisse, krevende fjellene står side ved side med de enklere, mer avrundede fjelltoppene.

Vesterålen har fjell i alle vanskelighetsgrader. Her fra skaret like nedenfor Stigkollen.

Les om våre absolutte fjelltoppfavoritter i Vesterålen i boken vår!

– 3 –

Sandstrendene

Vesterålen er kjent for sine langgrunne sandstrender med fantastisk utsikt mot de omkringliggende fjellene og storhavet. Her er det stille og rolig, og flere av strendene er kun tilgjengelig sjøveien eller til fots. Kanskje du alltid har drømt om å overnatte i telt på en sandstrand?

– 4 –

Krystallklart vann

Lite er så avslappende som å titte ned i krystallklart vann. Å se rett ned på sandbunnen, tang og tare, sjøstjerner, krabber, småfisk og annet som rører seg der nede. Dermed blir det også drømmeforhold for de som vil padle kajakk, kano eller dra på båttur.

Det finnes ingen vakrere plass enn Vesterålen på en solskinnsdag

– 5 –

Fiskelykke

Enkelte lokale fra Vesterålen kan spørre «Vil du ha sei eller torsk til middag i dag», før de drar ut på sjøen og returnerer med baljen full av nytrukken fisk. Her er også utallige ferskvann med gode muligheter for fiskelykke. Kanskje du skal ta en fisketur i midnattssolen?

– 6 –

Dyre- og fugleliv

Vesterålen har et rikt dyre- og fugleliv. Spesielt kjent er øyriket for fisken i havet og det yrende fuglelivet. Her er gode muligheter for å få øye på både havørn, lundefugl og tjeld. Men her er også rype, elg, reinsdyr, kobbe, hval og mye annet. Naturen fremstår alltid så vill, mektig og urørt.

En flokk med villreinsdyr på ei øde strand i Vesterålen

– 7 –

Stillhet og ro

Det er enkelt å finne roen i Vesterålen. Her er det så stille og fredelig. Lyden av bølgeskvulp og måkeskrik, lukten av fjære sjø og synet av nordlandsfjell som stikker opp fra havet. Vesterålen er hakket mindre kjent enn Lofoten, og her er det stor sannsynlighet for at du får plassene helt for deg selv. Like fort som naturinntrykkene slår mot deg, forsvinner tankene om hverdag og forpliktelser.

Det er enkelt å finne roen i Vesterålen

– 8 –

Villblomster

I Vesterålen finner du blomster i alle regnbuens farger. Det gror og vokser overalt, og blomstene står så fint sammen med fjellene og havet.

Blomster i alle regnbuens farger vokser og gror i Vesterålen

HA EN RIKTIG GOD SOMMER!

Myrullens rufsete hode stikker opp av myra flere steder i Vesterålen, deriblant her ved Storvatnet