Tursøstre har inngått samarbeid med Bergans

Tursøstre har signert avtale med Bergans om samarbeid. Vi skal bidra til å fremme en side ved Bergans som færre kjenner til, men som er desto viktigere at blir belyst.

Forrige fredag signerte vi en samarbeidsavtale med Bergans i deres flaggskipbutikk i Oslo. Vi skal være med å fremme Bergans’ fokus på miljø og bærekraft, blant annet gjennom å benytte brukt Bergans-utstyr. Nå gleder vi oss skikkelig til å komme i gang med samarbeidet.

Bergans har satt seg høye mål innenfor miljø. Gjennom prosjektet Expedition 2020 har de forpliktet seg til å øke sin innsats for en mer bærekraftig drift. Bergans mål er at innen 2020 skal 75% av Bergans’ produkter være laget av Bluesign-godkjente materialer og 70% av produktene skal være laget av mer miljøvennlige materialer.

Parallelt med dette har Bergans åpnet både bruktbutikk, systue og utleiesenter i Flaggskipbutikken sin i Oslo. Bergans har returordninger som sikrer at produktene lever videre, enten det selges brukt eller gjenvinnes av selskapets returpartner Human Bridge.

Vi synes det er utrolig gøy at Bergans ønsker å ha oss i sitt ambassadørteam. Vi gleder oss til å inspirere til det enkle og ansvarlige friluftslivet sammen med Bergans i tiden fremover.

Vi vil at folk skal ta bevisste valg rundt innkjøp og anskaffelse av turutstyr. Vi vil at det skal være lav terskel for å kjøpe brukt turutstyr, og at det skal bli enklere å forstå hvilke produkter som er miljøvennlige. Turutstyr som byttes ut har ofte en høy gjenværende bruksverdi. Selv om utstyret oppleves gammelt for deg, vil andre kunne ha glede av utstyret. Det er også mye man kan gjøre for å holde produktene ved like over lang tid. Glidelåser kan repareres, rifter kan lappes. Fremover kommer vi i størst mulig grad til å benytte brukte Bergans-produkter, sendt inn via Bergans’ egen returordning. Kanskje din gamle anorakk kan bli med oss ut på tur? Og våre tursekker kan dra på tur med deg?

Vi gleder oss til å inspirere til det enkle og ansvarlige friluftslivet sammen med Bergans i tiden fremover.

Vi har mye å lære. Vi ønsker å lære mer om hvorfor enkelte tursekker, anorakker og luer er mer miljøvennlige enn andre. Og hvordan vi som forbrukere kan ta mer bevisste valg når vi investerer i turutstyr. Samarbeidet med Bergans gjør at vi i mye større grad vil kunne lære mer om produksjon av turklær og turutstyr og få en bedre forståelse for hvilke produkter og materialer som er mer miljøvennlig og dermed gjøre mer bevisste valg.

Vi synes det er fantastisk gøy å skulle samarbeide med Bergans fremover og gleder oss STORT til å bli med på reisen og følge med på de ambisiøse målene Bergans har satt seg!

Signering av kontrakt mellom Tursøstre og Bergans i flaggskipbutikken i Oslo