Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /customers/7/f/d/tursostre.no/httpd.www/wp-content/plugins/awesome-header/lib/utils.php on line 129 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /customers/7/f/d/tursostre.no/httpd.www/wp-content/plugins/awesome-header/lib/utils.php on line 129 Deprecated: Required parameter $message follows optional parameter $title in /customers/7/f/d/tursostre.no/httpd.www/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 1065 10 tips til hyggelige høstaktiviteter utendørs - Tursøstre

10 tips til hyggelige høstaktiviteter utendørs

Nå som korona-tåken ligger over landet, trenger vi naturen mye mer enn før. Her er 10 tips til høstaktiviteter du kan gjøre!

Du tenker kanskje at veggen av mørke møter deg ved markagrensen nå i november? At brune høstblader ligger klissvåte på bakken og trærne står nakne igjen. Vel, det er kun en brøkdel av sannheten.

Solen henger nemlig som en glødende lyspære på himmelen i november! Vanndråper blir til istapper, nattehimmelen fylles med stjerner og snart kommer det første snøfallet. Det er verdt å få med seg!

1. Gå til en plass med fin utsikt

Rundt omkring i landet er utsiktskoller, snaublåste fjellkammer og utsiktstårn som venter på besøk fra deg nå i november! Vår favoritt er utsiktstårnet på Kjerringhøgda i Østmarka, som enkelt kan nås til fots fra Bysetermåsan. Andre fine tårn inkluderer Hjellsåstårnet i Sørmarka og Svarttjernshøgda i Nordmarka.

2. Tenn et bål i den mørke høstskogen

Det er utrolig stemningsfullt å sitte rundt bålet langt ut i de sene nattetimer om høsten. Pakk med deg ved, et godt sitteunderlag, deilig bålmat og noe varmt å drikke i termosen. Ta gjerne en titt på www.turmat.no sine sider for inspirasjon til annen bålmat enn pølser. Selv lager vi ofte pannekaker, laks med grønnsaker, popcorn, pinnebrød og ostesmørbrød på bålet. Kos deg i varmen og nyt lyset fra bålet.

3. Sov i hengekøye

Du har kanskje kjøpt deg en hengekøye, men tenkt at den ligger trygt i boden frem til våren? Vel, du kan gå og hente den med en gang. Nå er det nemlig perfekt å overnatte i hengekøye! Solnedgangene er smellvakre, stjernehimmelen er klar, høstluften frisk og fullstendig fri for mygg. Vi kan love deg eplerøde kinn, en kald nesetipp, store naturopplevelser og påfyll til minnebanken! Gi naturen en sjanse nå i november. Du kommer ikke til å angre.

4. Hør fossen bruse

Det er en befriende og herlig følelse å høre fosser tordne, elver renne eller bekker sildre gjennom vakker natur. Pakk med deg sitteunderlag og kakao på termos, sjekk kartet og gå dagstur til et fossestryk for en rast. Et lite avbrekk fra hjemmekontoret kan gjøre underverker både på humøret og energinivået!

5. Gå kveldstur med hodelykt

Når gikk du nattevandring med hodelykt sist? Naturen oppleves helt forskjellig i nattemørket sammenlignet med dagslyset, og det kan være en spennende opplevelse å oppleve naturen om natten. Følg en tursti du kjenner godt på dagtid og heng reflekser i trærne langs turstien. Deretter går du samme turen i nattemørket med hodelykt, slik at refleksene viser deg veien. Med hodelykter og lang lukkertid på kameraet kan du også lage figurer og bokstaver i høstmørket.

6. Lag noe godt på primusen

Nå i november kan det være utrolig fint å tilberede en gryte innendørs på kjøkkenet, og deretter varme den opp på primusen ute i naturen. Da smaker middagen ekstra godt, og du får frisk luft og gode minner samtidig! Vi kan også anbefale rømmegrøt med kanel og sukker. Enkelt og kjempegodt!

7. Besøk en DNT-hytte

Turistforeningen har over 500 hytter over hele landet, og selv om hyttetilbudet har vært redusert grunnet korona, er det fremdeles mange muligheter! Sjekk ut.no for oppdatert informasjon om hyttetilbudet, og opplev flammerød høstlyng, fyr på peisen og god stemning også nå i november.

8. Opplev høstfargene på to hjul

Sykkelen står vel ikke innerst i boden? Ta den frem og opplev det nydelige novemberlandskapet fra sykkelsetet! Veier og skogsstier er fremdeles bare mange steder i landet, og inntil snøen legger seg som et teppe over naturen er det fint å sykle på kjente og ukjente stier i helgene. Kom deg ut og nyt høstfargene!

9. Få øye på fugle- og dyrelivet

Har du lagt merke til hvilke fugler som er i trærne nå? Nå har trekkfuglene reist til sydligere strøk, mens flere hardføre fugler har blitt igjen. Lær deg flere fuglearter og flere dyrespor, slik at du kan skille mellom sidensvans og nøtteskrike, og kjenne igjen spor fra hare, jerv, ekorn og rype. Det gir turen en større verdi! Ta med kikkert neste gang du drar på tur.

10. Overnatt i telt

Nå kan du sove med hele stjernehimmelen over teltet ditt! Gå langt eller kort, bratt eller flatt, men pakk sekken full av varme klær, sovepose og telt og legg av gårde for å oppleve november på telttur!