Liten helgetur med store opplevelser

En liten time utenfor Oslo ligger det ei koselig stue som kan gi familier et kjærkomment avbrekk fra hverdagen. Bekkestua på Romeriksåsen er ikke stor, men gir allikevel rom for store opplevelser.

DNT-hytta Bekkestua er ubetjent, som betyr at vi må ta med det vi trenger av mat. Samtidig er hytta lett tilgjengelig, så vi kan unne oss å ta med noe ekstra godt å spise i sekken. Med dette som utgangspunkt pakket vi sekken og pulken, og fylte bilen med fristende mat, en god porsjon leker, varmt tøy og masse pågangsmot.

Vi hadde planlagt tidlig avreise, men pakking av bagasje, utstyr og barn tar som kjent tid, og klokken hadde allerede blitt over 15 da vi satte oss i bilen og sluttet oss til den lange fredagsormen som sakte gled ut av byen. Det var fredag ettermiddag – i Sinsenkrysset – med tett kø og sakte fart. Vi hadde sett for oss å kunne gå innover i skogen i siste rest av dagslys, men med farten på fredagsormen var faren stor for at solen hadde takket pent for seg innen vi fikk spent på oss skiene. Og ganske riktig; da vi parkerte bilen på Grøsåkervangen var horisonten allerede malt rosa. Skogen lå blå og fin og ventet på oss.

Med skiløype ved siden av hytta det lett å komme seg på tur

Romeriksåsen inviterte oss inn i blåtimen sin, og nydelige hvite, brede skispor viste oss veien inn mot hytta. Månen lyste opp sporene, og vi kunne skru av hodelyktene og se månen lage skygger i skogen. Vi kjente at vi allerede var fjernt fra byen.

Etter en drøy halvtime på ski var vi allerede fremme. Riktignok hadde det vært en del uenighet i pulken underveis, men omtrent i det vi så hytta ble det stille i pulken, og de to små sovnet i det vi tråkket spor inn til Bekkestua.

Vi fant oss raskt til rette i den lille stua. Barna ble lagt i sengene, og vi kjente at varmen fra ovnen, en kaffekopp i hånden og skogens stillhet var den beste gullrekka vi kunne få denne fredagen.

Bekkestua gir muligheter for spennende oppdagelser rett utenfor
Bekkestua gir muligheter for mange spennende oppdagelser rett i nærheten

Etter en middels god natt, og en middels porsjon havregrynsgrøt til frokost, var det godt å få fyr i peisen igjen tidlig lørdag morgen. Skogen lå fremdeles mørk utenfor vinduene, og stjernene dekket himmelen som skimtes bak tretoppene.  Preppemaskinen som passerte rett utenfor hyttevinduet laget flotte skispor i nysnøen, og skapte en forventning om fine forhold for små og store denne kalde lørdagen i januar.

«Varmen fra ovnen, en kaffekopp i hånden og skogens stillhet var den beste gullrekka vi kunne få denne fredagen.»

Det var gnistrende kaldt ute og utrolig vakkert. Etter hvert bestemte solen seg for at det var på tide å stå opp. Snøen lå tung på trærne, og vi var så heldige at vi kunne sitte inne i Bekkestua og følge med på hvordan skogen endret seg fra stummende mørke til pastellfarget morgen. Vi kunne gå ut og hilse på alle tussene og trollene som snøen hadde skapt, gå fine skiturer, vi kunne fryse litt på nesetippen og kjenne snøen knitre under skiskoene før vi kunne løpe inn i Bekkestua og finne varmen igjen.

Idylliske Bekkestua er et flott sted å ta med familien. Skisporene passerer rett nedenfor trappen til hytta, og hytta er et fint utgangspunkt for korte og lange turer på Romeriksåsen. Det er gode muligheter for å leke i snøen utenfor, gå tur i eventyrskogen eller ta en miniutflukt til nabohytta, der det er servering i helgene.

En helgetur til DNTs hytte Bekkestua kan varmt anbefales til alle – både små og store!


Tips til familietur til Bekkestua:

  1. Hvis dere ikke har barn som går selv er det en fordel med pulk eller akebrett for å få fraktet alle inn. Det er ca 2 km å gå – i fine skispor.
  2. Det er dobbel utedo, så det er veldig stas å gå på do sammen
  3. Ta med laken – barna blir ikke alltid liggende inne i soveposene sine
  4. Hvis dere har barn som sover dårlig om natten; se på det som en fin anledning til å legge på en kubbe for å holde fyr i ovnen.
  5. Det blir tidlig mørkt – husk hodelykt!
  6. Overnatting må reserveres på forhånd (medlemmer kan reservere plass her) – hytta har 4 senger, den ene køyesengen er litt bredere enn normalt, så der kan flere barn overnatte ved behov.
  7. Rumpeakebrett er lett å ta med og gir mye moro.
  8. Husk å ta med litt vann. Det er ikke vann på hytta – vi hentet i bekken like ved og vi smeltet snø. Begge deler kokte vi godt før vi avkjølte og brukte som drikkevann.
  9. Hvis dere har barn som trenger barnestol kan en grei løsning være å forsiktig feste en elastisk bagasjestropp rundt både barn og stol – det gjorde nytten for oss – i hvert fall en liten stund.
  10. Tøfler til alle 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *