Årets villmarking 2017

Vi har vunnet prisen Årets Villmarking 2017! Det er helt uvirkelig og utrolig stort for oss å vinne en så gjev pris! Tusen, tusen takk til juryen og for alle stemmer vi fikk underveis!

 

Blant de nominerte finner vi en solid bukett ekspedisjonsfarere, oppdagere, turskribenter, friluftsfanter og ringrever i turverdenen. I tillegg til alle disse flotte, utrolig dyktige og superinspirerende turfolkene, finner dere altså oss: Tursøstrene Hege og Stine. Vi er så ufattelig heldige og takknemlige for at vi er tildelt årets desidert gjeveste pris!

                                                                                                            ***

I sin begrunnelse skriver juryen blant annet at:

”Tursøstre har inspirert både unge og voksne til å komme seg ut på tur gjennom å formidle sine egne turer og opplevelser de to siste årene. Hege Schultz Heireng og Stine Schultz Heireng har vært å mange turer i eget nærmiljø, og er således flotte ambassadører for enkle turgleder som ikke krever noen store investeringene i utstyr og planlegging. Med det har de vist at de gode naturopplevelsene er tilgjengelig for alle”.

                                                                                                           ***

Vi er utrolig stolte og glade for alle stemmene vi har fått i løpet av denne nominasjonsprosessen og for at juryen valgte å gi oss denne prisen. Vi hadde et ønske om å komme ut av denne dagliglivsbobla og gjøre friluftslivet til en stor del av hverdagen vår. Vi bestemte oss for å gjennomføre 52 overnattingsturer på 52 uker. Vi har reist langt inn i villmarka, rett bak huset, til høye fjell, og til nære skoger. Vi har oppdaget gleden ved å være mye ute i naturen og gleden ved å dele nettopp disse opplevelsene med barna, familie eller venner. Vi har kjent på den inderlig gode følelsen det gir oss å tilbringe tid utendørs og vi har lært hvor ubeskrivelig viktig det er at vi har et bevisst forhold til hva vi kjøper, hvordan vi bruker det, og at vi må ta godt vare på naturen som vi er så glad i.

                                                                                                           ***

All verdens tusen takk til alle dere som har fulgt oss på turene hittil!

                                                                                                           ***

Nå skal vi kose oss på Camp Villmark i helgen, holde foredrag søndag kl 12, reise av gårde på tur i Femundsmarka i påsken og så kommer boken vår «Norges beste tureventyr» etter påske!

                                                                                                           ***

Turhilsen fra Hege og Stine