Turkroppen tar deg dit du vil

Friluftsliv handler om å være sterk nok til å bære egen kropp og sekk i naturen. Kroppsfasongen tenker vi aldri på da. Utseende får deg hverken til toppen av fjellet eller trygt ned igjen.

Når du er i naturen får du den gode følelsen. Den gode følelsen handler om hvordan naturen ser ut, ikke hvordan du ser ut. Friluftsliv er en aktivitet der kropp er viktig, men det er utelukkende kroppens funksjonalitet som er vesentlig.

Når du er opptatt av å nyte naturen rundt, gir tur og friluftsliv deg to ting som vi mener er utrolig viktig.

For det første gir det deg en sterk kropp. Kroppen blir sterk av å bære tung sekk, gå til bekken etter vann, sanke ved og fyre bål, og sette opp teltet mens vinden uler. Du får mosjon når du leter etter blåbær i lyngen. Du få trent balansen når du hopper fra stein til stein over elva. Du får sirkulasjonen i gang når du rusler til utsiktspunktet bak der du bor. Når du kjenner at du er sliten og kroppen jobber hardt på tur, betyr det at du er sterk!

«Utseende får deg hverken til toppen av fjellet eller trygt ned igjen»

For det andre gir tur og friluftsliv deg et klart hode! Hodet tømmes for tanker, problemer og forpliktelser når du går med hodelykt inn i en bekmørk skog, når du ser bekken sildre, en hare hoppe eller bålet gløde. I en hektisk hverdag er det godt å få klarnet tankene, puste inn frisk luft og hvile blikket på naturens detaljer. Den gode følelsen kommer umiddelbart, idet du trår inn i naturen.

I naturen er det utelukkende kroppens funksjonalitet som er viktig. Og helt ærlig, tenkte du på at du veide to eller fem kilo for mye da du sto på fjelltoppen? Vær takknemlig for at du har en kropp som fungerer. En kropp som tar deg dit du vil!

«Og helt ærlig, tenkte du på at du veide to eller fem kilo for mye da du sto på fjelltoppen?»

I februar krysset vi Finnmarksvidda på ski fra Alta til Karasjok. Fire lange dager med ski på beina betyr fire store energiposer. De lå lett tilgjengelig i jakkelomma og smakte himmelsk. Det er tillatt å kose seg på tur. På tur blir du nemlig sterk, både i kropp og hode, selv når du ikke legger merke til det!

Ha en riktig god påske! #turkroppen