10 grunner til at vi elsker hengekøye

Hengekøyene har tatt det norske friluftslivet med storm, og det er ikke uvanlig å se friluftsfanter og andre turfolk dingle mellom to trær, enten på utsiktskoller, i skogen eller i vannkanten. Etter at vi prøvde hengekøye har vi aldri sett oss tilbake, og hengekøye har blitt vår klart foretrukne overnattingsform når vi skal på nærmarkstur. Men hvorfor er det så gøy med hengekøyeovernatting?

Dette innlegget ble først publisert på ARK-bloggen

1.Hengekøye er komfortabelt. Når du ligger i en riktig oppsatt hengekøye ligger du utrolig behagelig og har ingen presspunkter mot kroppen. Du flytter overnattingsplassen fra ujevn bakke og opp mellom trærne.

2. Hengekøye er lett i vekt. De aller fleste hengekøyer er svært lette i vekt, lette å pakke med seg og tar liten plass i sekken.

3. Du kan sovne under stjernehimmelen. Nylig viste forskning at kun 20 minutter i naturen senker stresshormonene i kroppen. Tenk så avslappende og beroligende det vil være å tilbringe en hel natt under stjernehimmelen.

Her kan du bestille hengekøyeboken «Kortreist – 70 fine hengekøyeturer fra Norges 15 største byer»

hengekøye tursøstre
Tenk å våkne opp her, høyt over Oslo by, titte opp i tretoppen og se en hakkespett tromme mot stammen.

4. Du kan våkne til fuglekvitter og sol i fjeset. Det finnes ingen bedre måte å starte dagen på enn å ligge i soveposen i hengekøya, samtidig som du lytter til naturen rundt deg og kjenner solens første stråler varme i kinnene.

5. Hengekøya er enkel å feste. For å feste hengekøya bruker du opphengsstropper som festes i to trær med omtrent 3-5 meters avstand. I disse stroppene fester du hengekøya – enten med en krok eller en karabin. Deretter er køya klar til bruk. Det hele tar under 30 sekunder for de enkleste køyene.

Les vår pakkeliste for en natt i nærmarka her!

6. Du kan enkelt overnatte i kupert terreng. Selv om bakken er bratt, steinete eller full av røtter, kan du sove behagelig i hengekøya. Der du tidligere ikke kunne overnatte, vil du med hengekøye enkelt finne en fin plass for natten.

Alt du trenger er to trær. Her på Finnskogen er det mye av de. Foto: Anders Heireng Knudsen

7. Du kommer tettere på naturen. Å sove i hengekøye betyr å sove under åpen himmel. Du kjenner kald morgenluft på nesetippen, hører vinden suser i skogen og ser trekronene over deg. Opplevelsen blir mer intens når du sover midt i naturen.

8. Du kommer tettere på dyrelivet. Fra hengekøya kan du se et ekorn hoppe fra gren til gren, et rådyr gå forsiktig forbi et skogholt eller høre hakkespetten tromme over deg. Det eneste du trenger å gjøre er å ligge stille og vente på naturopplevelsene.

9. Du slipper å sove på våt og kald bakke. Når du sover i hengekøye slipper du at liggeunderlaget eller soveposen blir våt av den fuktige bakken, eller at maur og andre kryp finner veien opp på liggeunderlaget ditt.

Ta gjerne med deg hengekøya på dagstur! I eikeskogene utenfor Arendal finner du garantert en fin plass å ta pausen.

10. Du finner en perfekt sitteplass overalt hvor det er to trær.Hengekøye egner seg ikke bare til å overnatte i. Med hengekøye har du et sitteunderlag og kan ta en behagelig pause nesten uansett hvor du befinner deg. Du slipper å anstrenge deg for å komme deg opp og ned fra sitteplassen og du kan ta en behagelig pause på dagsturen.

Hele våren og sommeren ligger foran deg med solstråler, fuglekvitter, nydelig vårskog, stille morgener og kjølige kvelder. Tiden er inne for en pangstart på hengekøyesesongen. Pakk hengekøya og dra ut på kortreiste turopplevelser!

Her kan du bestille hengekøyeboken vår «Kortreist – 70 fine hengekøyeturer fra Norges 15 største byer»

Er det rart vi elsker friluftslivet i hengekøya?

One thought on “10 grunner til at vi elsker hengekøye

Comments are closed.