Nærtur er ingen nedtur – selv ikke i påsken

Nærtur er storslått. Du må bare vite hva du skal se etter.

Solen står opp og går ned hver eneste dag, men hvor ofte får du det med det? Solnedgangene i den nære naturen er storslåtte! Sjekk værmeldingen og velg en dag det er meldt klarvær. Sjekk hvilket tidspunkt det er solnedgang der du bor (f. eks. skriv «solnedgang» og «Oslo» i Google).

Ta med hodelykter, og gå en kveldstur. Naturen er en helt annen i mørket, og aldri så vakker som ved soloppgang og solnedgang. Det er verdt å få med seg!

Solnedgang i Femundsmarka nasjonalpark. Vakkert, sant?
Men! Solnedgangene i nærnaturen er like storslåtte.

Solnedgangen i bildet over er fra Femundsmarka nasjonalpark. Vakkert, sant? Men! Det som er så fascinerende, er at solnedgangene i nærnaturen er like fine!

I arbeidet med nærturboka Kortreist overnattet vi i nærnaturen rundt Norges 15 største byer, og alle turene ga smellvakre solnedganger! Det er verdt å huske på i påskeferien.

Ser du bildet fra Drammen by? Det lysende teltet på en snøkledd kolle? Det er fra vår påskeferie i fjor. Vi tok med teltet og dro på kortreist påskeferie til Knabben, en bynær kolle rett ved Drammen by. Det ble vilt, vakkert og spennende, selv om det var kort vei hjem til Oslo.

Nærtur er ingen nedtur, selv ikke i påskeferien. Nærnatur er storslått! Du må bare vite hva du skal se etter!

Boken om kortreiste hengekøyeturer kan bestilles her!