Disse detaljene går du glipp av i naturen!

Målet for din neste tur skal ikke være en fjelltopp eller et skogsvann, men en oppdagelsesferd for å finne #10arter i naturen. La turmålet være en naturopplevelse, ikke en destinasjon.

Da vi deltok på Hjemmecamp Monsen oppfordret vi turfolk til å la målet for neste tur være en naturopplevelse – ikke en spesifikk destinasjon. Å rette fokuset mot oppdagelser i naturen er en deilig avkobling for hjernen og gir en indre ro. Også i denne NRK-kronikken anbefalte vi folk å erstatte målet om å nå en fjelltopp eller et skogsvann, med målet om å se tre trekkfugler, høre én bekk klukke, eller finne to dyrespor.

Altfor mange ser uten å se. Eller hører uten å lytte. Nå i påsken bør du bruke sansene mer bevisst på tur. Vet du egentlig hvor mye du går glipp av når du stresser gjennom naturen? Nå er skogen full av sommerfugler! På dagens tur i Østmarka fikk vi øye på både Neslesommerfuglen, Sørgekåpen og Hvit C. Ville du lagt merke til dem på din tur?

Les også: Heldigvis kan du boltre deg i digg natur!

Skogen er også full av blomster! På dagens tur i Østmarka så vi både blåveis, hvitveis og hestehov. I tillegg la vi merke til flere rosa blomster, som vi senere skjønte var rosa fargevarianter av blåveis. Ville du lagt merke til alle blomstene på din tur?

Les også: Nærtur er ikke nedtur –selv ikke i påsken

Her er en oppfordring til deg: legg merke til hva du har rundt deg! Finn #10arter i naturen på din neste tur: fugler, dyr, planter eller trær. Frots i detaljene i naturen. Vi lover deg en intens naturopplevelse, en ro og tilstedeværelse. Ikke hast mot en spesifikk destinasjon, men vær en oppdager i naturen.

De fleste har gått glipp av Miljødirektoratets oppfordring om å finne #10arter i naturen. Kun 3 personer har postet bilder på Instagram under hashtagen #10arter. Det vil vi gjøre noe med!

På dagens tur i Østmarka hadde vi kun ett mål: å finne #10arter. Vi ble helt oppslukt av naturen, stirret etter bevegelser i trærne og detaljer i lyngen. Det var en så fantastisk avkobling! Vi unner deg å oppleve det samme.

Les også: Lese bok i påsken? Her er 8 fine turbøker!

Håper du finner inspirasjon i bildene, som ALLE ble tatt på dagens tur! Så fin er naturen akkurat nå – hvis du velger å legge merke til den. Vi oppfordrer deg til å finne #10arter i naturen! Bruk hashtagen #tursøstre og #10arter så får vi se hvordan det går!

Og til slutt: prøv å gå litt utenfor stien. Der venter de største eventyrene!