5 tips til påskeaktiviteter for hele familien

Kortreist påskeferie står for døren. Her er 5 tips til hyggelige påskeaktiviteter!

1. Lag sjokoladekake i appelsin på bålet

Dette er en påskeklassiker som smaker utrolig godt. Først lager du en sjokoladekakerøre. Det fungerer også fint å kjøpe en ferdigblandet sjokoladekakepose (f.eks. Toro browniepose). Grav ut innmaten av en appelsin, og fyll hullet med sjokoladerøren. Legg på topplokket av appelsinen, rull hele inn i aluminiumsfolie, og legg inn i bålet. Den bør ligge i glørne i bålet ganske lenge, kanskje 20 minutter. Spises med skje. Enkelt, supergodt og garantert påskestemning!

2. Ta en hengekøyeovernatting under stjernene

Nå varmer solen, temperaturen er mild, og det er lenge lyst. Det gjør det enklere å sove ute! Finn frem hengekøya fra boden, og ta en hengekøyeovernatting i naturen bak huset. Det beste stedet å få med seg stjernehimmelen i påskeferien er fra hengekøya! Husk et godt liggeunderlag under deg, ull på kroppen, lue på hodet og en god sovepose. Er du frossenpinn kan du ta med en varmeflaske ned i posen også.

3. Inviter med kohorten din på båltur

Bål gir etterlengtet varme, lyser opp en mørk skog og legger alt til rette for gode samtaler. Fyll sekken med 3-4 vedkubber, et par gamle stearinlystumper (da får du fort fyr), fyrstikker og en termos med kakao. Gå inn i skogen og opplev hvor stemningsfullt det er på tur om kvelden. Allerede den 15. april starter bålforbudet i Norge, så det gjelder å utnytte muligheten nå i påsken.

4. Besøk et utsiktstårn

Rundt de aller fleste norske byer finnes gamle branntårn og andre utsiktstårn som byr på mektig utsikt over store skogsområder. Vårt favorittutsiktstårn er branntårnet på Kjerringhøgda i Østmarka, men du finner tilsvarende utsiktstårn rundt de fleste norske byer, deriblant mange i Oslomarka. Søk opp «utsiktstårn» eller «branntårn» i google. Dette er en påskeaktivitet som passer for både barn og besteforeldre.

5. Lær deg å kjenne igjen dyrespor

Nå som snøen fremdeles ligger som et hvitt og vakkert teppe i naturen, myldrer det av dyrespor hvis du er oppmerksom nok til å legge merke til det. Du kan kanskje kjenne igjen harespor? Men hva med spor etter ekorn, elg eller jerv? Les litt om dyresporene før du går ut og leter etter dem! 

GOD PÅSKE!