Fem vinterfavoritter som venter på deg

Norge har mye storslått natur! Selv om snøen ikke har lagt seg tykk og god over hele landet riktig ennå, kan du finne flotte turer i området der du bor. Her er noen av våre vinterfavoritter som kan gjennomføres selv på vekslende vinterføre!

Utsikt over Oslo en kjølig vinterdag

– 1 –

Hengekøyeovernatting på en kolle med utsikt

Ta med deg familie eller venner til toppen av en kolle med utsikt! Tenn bål, tilbered en varm suppe, og nyt utsikten og stillheten. Har du lyst til å prøve vinterovernatting i hengekøye, kan du lese om vår vintertur til Grefsenkollen her.

Pakk med deg mye ull og dun, så slipper du å fryse.

– 2 –

Utemiddag med familien

Ingenting er som å spise varm middag utendørs. Det kan være lurt å tilberede maten hjemme først, og deretter varme opp maten over bålet eller på primus når dere er på tur. Taco og pannekaker fungerer kjempefint! Pinnebrød blir spesielt godt med litt ekstra kanel, sukker, rosiner eller sjokolade i. Dersom dere ikke skal gå langt, er det fritt frem å prøve ut mer avanserte retter.

Pakk med noe ekstra godt i sekken

– 3 –

Finn frem skøytene

Flere av vannene rundt omkring i Norge har blank, fin skøyteis! Pakk med deg skøyter og frisk opp gamle kunster. Lurer du på hvor du kan finne fin skøyteis, ta en titt på www.iskart.no. Her finner du isvarsel og informasjon om skøytemuligheter på mange vann. Pakk gjerne med staver eller noe til å støtte seg på. Husk ispigger.

Skøytetur er kjempegøy for store og små

– 4 –

Besøk en turistforeningshytte

Turistforeningen har mange koselige hytter over hele landet. Benytt anledningen til å besøke et område du ikke har vært i tidligere, varm deg en kopp kakao og les en bok mens du kjenner varmen fra ovnen. Anbefales! Overnatting på hyttene forhåndsbestilles her.

Finn roen på en av markahyttene

– 5 –

Måneskinnstur og stjernehimmel

Vinteren er en ypperlig anledning til å oppleve stjernehimmelen og måneskinn. Pakk med deg hodelykten, matpakken, varmt tøy og sitteunderlag, og ta en kveldstur i skogen eller på fjellet. I mørket blir man ofte mer oppmerksom på lydene i naturen. Vinden som suser i trekronene, kvister som knekker, fjellstøvlene som knuser stive blader dekket av rim. Synes du mørket kan være skummelt? Les om hvordan vi takler mørket her.

Nærmarka er vakker på en kald vinterkveld
Mørket ingen hindring

God tur ut i vinterværet!