Høstsnadder på bålet

Om høsten er trærne fargerike, luften er frisk og skogen er stille. En perfekt tid for fotturer, men også en ypperlig årstid for å lyse opp skogen med et bål. Fyll tursekken med noe snaddermat og ta turen ut i høstmørket. Her er noen gode tips til båldesserter!

– 1 –

Popcorn

Å lage popcorn på bålet er overraskende enkelt. Bruk samme teknikk som med pinnebrød – ikke hold popcornet over flammene, men over glørne, og rist ofte så de ikke svir seg. Dette trenger du: Én pose popcorn, to sikter i stål, og noen gode votter eller grytekluter. En suksess blant barna!

Popcorn er perfekt bålkos nå som høsten er på full innmarsj

– 2 –

Sjokoladekake i appelsin

Grav ut appelsinkjernen og fyll hullet med sjokoladekakerøre. Legg hele herligheten i litt aluminiumfolie på bålet. Ønsker du en kraftig appelsinsmak på sjokoladekaken beholder du en del av appelsininnmaten. Du kan også bruke brownierøre – det er nesten enda bedre!

Appelsinbrownie på bålet

Les også: Derfor elsker vi turlivet om høsten

– 3 –

Pinnebrød

Pinnebrød er en klassiker – og ikke uten grunn. Deigen tar kort til å lage, det er gøy å spikke pinner i skogen, og stemningsfullt å grille pinnebrøddeigen på bålet. Et tips er å fylle deigen med litt sukker og kanel, og bytte ut olje med smør. Da blir det enda mer bollesmak på pinnebrødene. Dessuten er det så fint når bålet lyser opp høstskogen og skaper en lun og varm stemning.

Pinnebrød på bålet er populært, enkelt og smaker innmari godt!

– 4 –

Pannekaker

Pannekaker lager vi alltid på langtur. Det tar litt tid, men smaker utrolig godt, og dessuten holder ingrediensene seg godt over tid i sekken.

På kortere turer tar vi med pannekakerøre på flaske, men på lengre turer tar vi med en ferdigpose med pannekakepulver. Da er det bare å tilsette vann  – som vi finner i bekker i naturen. Husk smør så pannekakene ikke brenner seg fast. Blåbærsyltetøy kan du lage av blåbærene du finner i naturen!

Pannekaker er perfekt kosemat på bålet

Les også: Pakkeliste til en natt i nærmarka

– 5 –

Sjokoladefylte bananer

Denne desserten lærte vi å lage da vi gikk i speideren som små. Ta med én banan til hver, snitt et kutt på langs med kniven gjennom både bananskall og banan (halvveis igjennom). Stapp snittet fullt med sjokoladebiter, før du legger bananen i aluminiumfolie på bålet. Denne desserten er mektig, så det holder lenge med én banan til hver. Spises med skje.

Sjokoladefylte bananer kan også tilberedes på stormkjøkkenet

Les også: 10 fine teltplasser i Oslomarka

– 6 –

Marshmallows

Marshmallows på bålet er en klassiker. Tre noen marshmallows på en pinne og hold dem over glørene til de blir gyllenbrune, eller putt de rett i munn fra posen. Marshmallows er en favoritt blant barna.

Marshmallows smaker aller best når har en gyllenbrun farge

– 7 –

Kaffe med et hint av barnåler

Kaffe er alltid et høydepunkt på tur, og passer både til sjokoladekake, pannekaker, sjokoladefylte bananer og pinnebrød. Vi bruker vanligvis kokmalt kaffe, og siler kaffen gjennom barnåler. Helst einer, men her bruker vi det vi har tilgjengelig på leirplassen. Kaffen får da et hint av skogens barnåler. Bon appetit!

 

Kaffen smaker sjelden så godt som når den er tilberedt over bålet, og gjerne med et hint av barnåler

– 8 –

Godt selskap

Turdessertene blir alltid ekstra fine når du har noen å dele dem med! Inviter med naboen, en kollega, bekjente eller en god venn! Pakk en liten sekk og gå en tur i nærmarka der du bor! Lukt inn den friske høstluften, ta en tekopp i lia, en sjokoladebit i munn og legg merke til naturen som gjør seg klar til vinteren.

De beste dessertene er de som deles! Inviter med en venn på tur!

Vi vil gjerne høre hva du liker å lage på bålet! Legg gjerne igjen en beskjed i kommentarfeltet.