Kart over bålplasser i Oslomarka

Visste du at Bymiljøetaten har laget et kart som viser mange av de fine bålplassene som ligger rundt om i Oslomarka? Her kan du se hvor de ligger og planlegge din neste utemiddag!

Å sitte i en mørk og kald vinterkveld og kjenne varmen fra bålet er en fantastisk følelse. Det er utrolig hvor avslappende det er å drømme seg bort inn i bålets flammer og hvile øynene på fargespillet i et fint bål.

Les også: Få tips om lett tilgjengelige teltplasser i Oslomarka her

Ta kveldsmaten rundt bålet og nyt stillheten i naturen

Bålet kan lyse opp en mørk vinterkveld i skogen, varme kalde hender, tørke våte klær, og brukes til å tilberede mat og drikke. Tiden rundt bålet er avslappende. Den tunge sekken er i teltet istedenfor på ryggen, gnagsårene får en etterlengtet pause, myggen svermer ikke lenger rundt hodet, og melkesyren i lårene etter dagens turetappe er borte. Godfølelsen sitter i kroppen.

For barn og unge som fremdeles går i speideren, er ofte tiden rundt leirbålet den aller fineste stunden på hele turen. Da er det sang og spøkelseshistorier, pinnebrød og marshmallows, til langt ut i de sene nattetimer.

Les også: Gode turdesserter du enkelt kan lage på bålet

Det legges ned mye arbeid for å tilrettelegge for friluftsliv i skogsområdene rundt Oslo. Det er fantastisk å kunne få inspirasjon fra Bymiljøetatens geniale kart over bålplasser, enten du er nybegynner i friluftslivet, ny i byen, eller bare vil oppdage nye turområder rundt Oslo. Bålplassene ligger idyllisk til på åskammer, i eventyrskoger og ved stille vann, og venter på besøk fra deg.

Maten smaker alltid best når den er tilberedt i glørne fra bålet

Ta en titt på kartet nedenfor for å planlegge din neste nærmarkstur!