Tursøstre gjester TV 2 Hjelper Deg

Denne uken tester vi oppladbare USB-lightere til tur- og hyttebruk. Resultatet kan du se på TV 2 torsdag denne uken. 

Våre forfedre brukte ofte flint og stål for å gjøre opp ild, ved å bruke gnistene til å få fyr på knusken i bålet. Flint og stål tåler også vann, som er en stor fordel på tur. Det krever imidlertid litt øvelse å bruke flintstål, så de fleste bruker i dag fyrstikker eller lighter. Disse legges på en tørr plass i sekken, eventuelt i en vanntett pose, før du drar på tur.

Tursøstre.no tester 3 ulike typer USB-lightere for TV2 Hjelper Deg. Foto: TV2/Ingvild Bruknapp

Les også: Kunsten å lage et bra bål

Elektriske lightere skiller seg fra vanlige lightere ved å lage en lysbue istedenfor en flamme. De kan lades hjemme, brukes utallige ganger og gir enkelt fyr på både bålet, primusen og peisen. De tenner selv i sterk vind og skal visstnok også fungere i regnvær. Samtidig er det stor kvalitetsforskjell på ulike USB-lightere.

Vi ante ikke hvilke produkter vi skulle teste før opptak, noe som gjorde det ekstra spennende.

Det var produksjonen som valgte ut alle produktene for oss, og hvordan testingen gikk og hvilke USB-lightere vi testet kan du se på TV 2 Hjelper Deg torsdag 11. oktober kl.20:30. Du kan også se klippet på TV2.no.

Bål og primus tennes oftest med lighter eller fyrstikker, men hva med USB-lightere?

Les også: Tursøstre tester vaffeljern, utedusj og annet tur-gadgets for TV2