Ni netter i nærmarka

Et friluftsliv i hverdagen betyr å prioritere bort andre ting. Det er ikke alltid like enkelt å finne tid til livet utendørs blant jungelen av andre avtaler og forpliktelser. Flere av høstens overnattingsturer har vi hatt i nærmarka rett bak huset der vi bor. Men det betyr absolutt ikke at turene ikke inneholder fine naturopplevelser.

Klokka på veggen viser at vi har utsatt avreisen og at det er blitt sent på kvelden. Dørterskelen i enden av gangen strekker på seg og viser muskler. Sofaen i stua roper etter oppmerksomhet og vil ha selskap. Vi fristes til å deise ned mellom de myke putene i sofaen og stirre i TVen til øynene blir store og våte. Men noe gjør at vi vender ryggen til den fristende sofaen og tar på jakke og tursko.

Les om våre tips til overnatting i hengekøye!

Fra hengekøya ved lille Åklungen. Solen kryper sakte nedover trærne på vannets vestside
Fra hengekøya ved lille Åklungen. Solen kryper sakte nedover trærne på vannets vestside.

Noe gjør at vi trosser fristelsen for en behagelig hjemmekveld og velger høstmørket. Vi trekkes mot naturen. Vi ønsker å oppleve mer enn husets fire vegger. Vi ønsker å se detaljene i det naturen våkner til live om våren, når den blomstrer for fullt om sommeren, og når den kler seg i festdrakt om høsten. Vi ønsker å kjenne på stillheten vi vet vi kan finne i naturen når den har trukket vinterens dyne over seg. Det er akkurat ønsker som dette som gjør at vi tar opp kampen med dørterskelen i hverdagen, og også disse ni gangene i løpet av høsten.

Vil du heller sove innendørs nå i høstmørket? Les om turen vår til Øvresaga i Østmarka, Bekkestua på Romeriksåsen eller Jørgenhytta på Krokskogen!

Det er vanskelig å stå opp når dagen starter som dette
Det er vanskelig å stå opp når dagen starter som dette

Solen har allerede gjemt seg bak de høyreiste grankongene når vi rusler hjemmefra. I horisonten er himmelen farget og månesigden tydelig. En og annen jogger passerer oss på vei mot skogen. Etter at vi beveger oss innover i nærmarka i høstmøket ser vi ingen andre enn de høyreiste trærne og stien som lyses opp av hodelykten. Skogen rundt oss er stille, og vi hører det knaser i tørre høstblader under føttene våre. Så snart vi har gått så langt at vi ikke ser tegn til biler, veier eller bebyggelsen lenger, er vi helt til stede i skogen. Vi er fullstendig i naturen og tenker ikke lenger på at nærmeste hus ikke er langt unna.

dsc_0020
Naturopplevelser i nærmarka

Nærmarka har gitt oss de vakreste stjernehimler, et pusterom i en hektisk hverdag og møter med rådyr, hakkespett, ekorn. Nærmarka har gitt oss spenning i det vi rusler ensomme i møtet med høstskogen og de herligste morgener med iskald nesetipp, fargerik soloppgang og en varm tekopp i hengekøya. De ni nettene vi har overnattet i nærmarka, har det ikke vært snakk om kilometer, høydemeter eller puls. Det har vært snakk om friluftsliv i hverdagen og de store naturopplevelsene på små turer.

Etter hvert godt inntullet av både soveposen og mørket
Etter hvert godt inntullet av både soveposen og mørket

Lurer du på hvor du kan overnatte nær vei, bebyggelse eller markavann? Ta en titt på kartet over våre turer, der finner du mange fine overnattingsplasser.

2 thoughts on “Ni netter i nærmarka

  1. Hei! Så spennende å lese om nærmiljøturrne! Hengekøyen – hvor får man tak i slike?

    • Hei Sylvi! Så koselig at du synes det! Hengekøyene er «Ticket-to-the-Moon. Du kan lese mer om hengekøyene og hvor vi har kjøpt de her🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *